F-Blog

GSM Alarm Systems – GSM Συστήματα συναγερμού – CCTV συστήματα παρακολούθησης – Κάμερες Ασφαλείας

Τα ασύρματα συστήματα συναγερμού (gsm alarm systems) μέρα με τη μέρα, γίνονται όλο και πιο αξιόπιστα με αποτέλεσμα να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας σε προσωπικό επιπεδο (σπίτια, εξοχικές κατοικίες, γκαράζ, καταστήματα, αποθήκες, απομακρυσμένος έλεγχος διεργασιών ή παραβίασης χώρου) και όχι μόνο.
Συνεχώς βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, κρατώντας πάντα το κόστος σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Στην αγορά υπάρχουν δύο κατηγορίες gsm συστημάτων συναγερμού θα λέγαμε :

οι επώνυμες (και πιο ακριβές λύσεις) και οι “no-name” (κινέζικες) μονάδες συναγερμού οι οποίες ναι μεν κοστίζουν λιγότερο, αλλά υστερούν σε ευελιξία, συμβατότητα και μερικές φορές σε αξιοπιστία.
Γι αυτό πρέπει πάντα να κάνουμε μεγάλη, προσεκτική, και σωστή έρευνα στην αγορά, και βεβαίως να συμβουλευτούμε έναν ειδικό στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας. Ένα άτομο που έχει δουλέψει τα μηχανήματα, ξέρει που “πονάνε” και θα μπορέσει να μας προτείνει κάτι αξιόλογο και ιδανικό για την περίπτωσή μας.
Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε μερικά συστήματα ασφαλείας – παρακολούθησης που υπάρχουν στην αγορά (ελληνική και ξένη) σημειώνοντας κάποιες παρατηρήσεις κατα την δοκιμαστική λειτουργία αυτών:

GSM 060 (GSM ασύρματος συναγερμός + τηλεφωνητής)

Χαρακτηριστικά

Ασύρματος συναγερμός με μονάδα επικοινωνίας GSM

gsm60, gsm 60 alarm system

-24 ασύρματες ζώνες  και 2 ενσύρματες ζώνες,
-ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο,
-επιτήρηση μπαταριών ασύρματων αισθητήρων,
-στέλνει SMS σε 3 κινητά που έχετε προγραμματίσει,
-καλεί τρείς τηλεφωνικούς αριθμούς που έχετε προγραμματίσει,
-επιλογή μερικού οπλισμού συναγερμού (ΗΟΜΕ) με καθορισμό των ασύρματων ζωνών που επιθυμούμε να είναι ενεργοποιημένες/απενεργοποιημένες, ή ολικού οπλισμού (AWAY) του συστήματος ασφαλείας,
-”exit delay”, χρονοκαθυστερηση (30 δευτερόλεπτα) κατά την έξοδο από τον παγιδευμένο χώρο,
-ενσωματωμένη μπαταρία backup (διαρκεί 6-12 ώρες) σε διακοπή ρεύματος,
-tamper στην πίσω όψη της μονάδας για ενεργοποίηση του συναγερμού κατά την αποκόλλησή του από την επιφάνεια στήριξης.

Μειονεκτήματα – Δυσλειτουργείες

Βασικά μειονεκτήματα του GSM 060 συναγερμού είναι:
- δεν υπάρχει η δυνατότητα “entry delay” . Η δυνατότητα δηλαδή χρονοκαθυστέρησης κατά την είσοδο στον παγιδευμένο χώρο.
- επίσης, πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι η δυσκολία – δυσλειτουργία απενεργοποίησης του συναγερμού κατόπην διέγερσής του. Πιό συγκεκριμένα:
Εαν ο συναγερμός διεγερθεί και αρχίσει να “χτυπάει”, δεν είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί από το ενσωματωμένο πληκτρολογιο της μονάδας, παρά μόνο από το ασύρματο τηλεχειριστήριο αυτής (και εφόσον δεν έχει πατηθεί κάποιο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο της κεντρικής μονάδας). Εάν παρ’ όλα αυτά ο χρήστης προσπαθήσει να απενεργοποιήσει τον συναγερμο από το πληκτρολόγιο τότε θα πρέπει να περιμένει 90 δευτερόλεπτα (κύκλος διέγερσης-ειδοποίσης-ήχησης συναγερμού) και έπειτα να τον απενεργοποιήσει είτε απο το ενσωματωμένο πληκτολόγιο, είτε απο το ασύρματο τηλεχειριστήριο.

MK 1000 Plus (GSM ασύρματος συναγερμός + τηλεφωνητής)

σύντομα…

Share